lauantai 11. kesäkuuta 2016

Kakku sirkusmarengeilla


Tämä marenkinen mansikkakakku lähti päiväkahveille, jossa juhlistettiin 6kk ikäistä pientä tyttölasta. Kakku oli 6 munan kakku, jonka sisällä oli suklaa- ja valkosuklaamousset. Kostutin kakun sitruunavedellä ja sipaisin väliin hieman mansikkahilloa.

Mousset:

2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
130g valkosuklaata / maitosuklaata
1½ liivatelehteä

Vatkaa kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaat mikrossa. Lisää suklaa kermatuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Laita kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä. Lisää seos pikkuhiljaa kermavaahtoseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Ohje Kinuskikissalta. 

Päällä oleva kerma on tehty kuten muissakin postaamissani kakuissa.

2½dl vispikermaa
2tl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta 

Tein kummallekkin värille omat annokset kermaa, koska tapanani on laittaa paksu kerros silloin kun kreemiä ei tule alle. 

Suklaakuorruute:

2dl vispikermaa
200g tummaa suklaata

Lämmitä kerma kattilassa. Varo ettei kerma pääse kiehumaan. Sekoita pilkottu suklaa kerman sekaan ja sekoita tasaiseksi. 

Tein ensimmäistä kertaa elämässäni kyseisellä tyylillä kuorrutteen. Pelkäsin koko ajan että siihen jää ilmakuplia tai että se on liian löysää ja valahtaa kakun päältä pois. Samalla pelkäsin että kuuma suklaa pilaa alla olevan kerman jotenkin mutta kaikki nuo huolet olivat turhia ja suklaakuorrute onnistui lähes täydellisesti. Tosin sitä tuli liikaa joten yhteen kakkuun riittäisi varmasti vähempikin määrä kermaa. No, tekemällä oppii. 

Päällä olevista sirkusmarengeista on tulossa varmasti blogiin joskus ohje. Seuraavan kerran kun teen niitä, voisin ottaa tekovaiheessa kuvia, niin pääsee muutkin testailemaan osaamistaan.

Lina

1 kommentti: